Therapie met therapiehond:

Als kinderpsycholoog en therapeute ga ik in gesprek met kinderen, jongeren en hun ouders, wanneer deze zich ergens zorgen over maken of het ergens moeilijk mee hebben.

De moeilijkheden die sommige kinderen of jongeren ervaren kunnen erg verschillend zijn. Kinderen tonen een deel van hun onderliggende gevoelens en behoeftes via hun gedrag. Er wordt samen op een creatieve manier (verhalen, tekeningen, spel, …) gezocht naar een toegangspoort tot die fantastische maar complexe wereld van gevoelens, gedachten en behoeftes. We trekken ook regelmatig de natuur in. Via deze weg kan het kind de dagelijkse indrukken die op hem/haar afkomen op een veilige manier tonen en verwerken. Soms is het ook eenvoudiger en minder confronterend voor hen om hun gevoelens op deze manier te uiten. Tijdens het begeleiden van kinderen, ga ik zoveel mogelijk in gesprek met ouders en/of het gezin. Ik probeer ook steeds op een lichaamsgerichte manier te werken (via het rots -en water principe) binnen therapie om kinderen meer in hun (veer)kracht te zetten.

Tijdens de therapie is Polly mijn hond aanwezig:

Dit is Polly … een super zachtaardige en lieve hond. Haar aanwezigheid kan ervoor zorgen dat je meer op je gemak bent tijdens therapie en minder spanning voelt.

Ze kan in therapie aanwezig zijn als:

  • Aai-hond om ontspanning en nabijheid te geven
  • Wandelhond
  • Brug tot communicatie wanneer spreken moeilijker is
  • Hulp bij het oefenen op assertiviteit
  • Spiegel om jezelf beter te leren kennen

Ze kijkt ernaar uit om jullie te ontmoeten.

WOEF